Menu
Καλάθι Αγορών

Προφίλ

Οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως αποτελούν τη συνέχεια των εκδόσεων Ανεμοδουρά που έχουν ως αφετηρία το 1949, όταν ο αείμνηστος Στέλιος Ανεμοδουράς κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο με την έκδοση του περιοδικού «Νυχτερίδα» και λίγα χρόνια χρόνια αργότερα (1953) με τη συγγραφή και έκδοση του θρυλικού αναγνώσματος «Μικρός Ήρως».

Ο «Μικρός Ήρως» αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο, καθώς εκδιδόταν σε εβδομαδιαία βάση επί 16 συναπτά έτη, μια επιτυχία που οφειλόταν στη λιτή και κατανοητή γλώσσα του, αλλά και στην ανάδειξη αισθήματος πατριωτικής υπερηφάνιας και ομόνοιας.

Η εκδοτική δραστηριότητα του ομίλου συνεχίζεται δυναμικά για πάνω από 70 συναπτά χρόνια, έχοντας αφήσει μια τεράστια κληρονομιά στο χώρο των περιοδικών εκδόσεων. Ναυαρχίδες του ομίλου στο χώρο των κόμικς, πέρα από το «Μικρό Ήρωα», υπήρξαν τα περιοδικά «Μπλεκ», «Ζαγκόρ» και «Περιπέτεια».

Επιπλέον στα περιοδικά ελευθέρου χρόνου, με μεγάλη επιτυχία κυκλοφόρησαν τα εβδομαδιαία περιοδικά Γρίφος, Κουίζ και Σάββατο, ενώ στις εφηβικές εκδόσεις σταθμός υπήρξαν η Κατερίνα, «Σούπερ Κατερίνα» και «Αφισόραμα».


Οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως συνεχίζουν δυναμικά τη δραστηριότητα τους με νέες εικονογραφημένες εκδόσεις που φιλοξενούν αδημοσίευτες ιστορίες, αλλά και ανατύπωση παλαιότερων.

Στα τέλη του 2013, επανεκδόθηκε η σειρά του «Μικρού Ήρωα» σε 5-τευχους τόμους, ενώ τον Απρίλιο του 2014 ξεκίνησε η έκδοση του «Νέου Μπλεκ», μια ανθολογία κόμικς, στα πρότυπα των παλαιότερων εκδόσεων.

Στην έκδοση φιλοξενήθηκαν χαρακτήρες όπως Μπλεκ, Ζαγκόρ, Μάρτιν Μίστερι, Νάθαν Νέβερ, Μαρκ, Ρόυ Ρέης, Τερματοφύλακας Γιατρός, Τομ Κάρτερ και Τετρακοσάρης (Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, Κώστας Φραγκιαδάκης).

Εκδόθηκε επίσης η σειρά «Μίστερ Νο και οι... άλλοι» με τους Μίστερ Νο, Ντύλαν Ντογκ και Τεξ, ενώ στα τέλη του 2016 ξεκίνησε η σειρά του «Ζαγκόρ» με τους Ζαγκόρ, Κοκομπίλ, Δίκαιος, Ρίνγκο, Κάπταιν Μίκι, Τζόννυ Λόγκαν.
Παράλληλα, οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως κινούνται και στο χώρο των βιβλίων με τις εκδόσεις των «Ήρωες Του Στέλιου Ανεμοδουρά» και «Ήρωες-Ανθολογία Ιστοριών». Το μεν πρώτο αποτελεί μια συνολική μελέτη του συγγραφικού και εκδοτικού έργου του Στέλιου Ανεμοδουρά από το 1946, ενώ το δεύτερο περιέχει αυτούσιες ιστορίες με τους πιο εμβληματικούς ήρωες όλης αυτής της περιόδου (Υπεράνθρωπος, Τάργκα, Μικρός Ήρως, Μικρός Ιππότης, Μικρός Μπουρλοτιέρης, Ταγκόρ, Γκρέκο, Μπλεκ, Μαρκ, Ζαγκόρ, Μίστερ Νο, Κάπταιν Μίκι, Δίκαιος, Κοκομπίλ, Τεξ).


Οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως συνεργάζονται επίσης με πλειάδα γνωστών εφημερίδων, εκδίδοντας σημαντικές σειρές κόμικς, ως ένθετα! Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις «Ειδικές Εκδόσεις του Μπλεκ», «Μικρού Ήρωα», «Ζαγκόρ», «Μίστερ Νο» και τα «Μαρκ» και «Ταρζάν» στον «Ελεύθερο Τύπο», τις εκπληκτικές σειρές του «Ερίκ Καστέλ» και του «Κόρτο Μαλτέζε» στο «Έθνος», τη σειρά του «Ρόυ Ρέης» στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τις βιογραφίες θρύλων του ποδοσφαίρου στο «Φως Των Σπορ». Επίσης, σε στενή συνεργασία με την «Εφσυν» έχει εκδόσει νέες  ιστορίες του «Μικρού Ήρωα» (Βλάχος, Φραγκιαδάκης) στην «Εφσυν», παλιά και νέα άλμπουμ του «Κόρτο Μαλτέζε», μια νέα του «Ποπάυ» και των «Teenage Mutant Ninja Turtles».Από τα τέλη του 2018, οι εκδόσεις μπήκαν σε νέα τροχιά, με την έκδοση του διμηνιαίου περιοδικού «Μπλεκ-Τα Καλύτερα Κόμικς», μια πλούσια ανθολογία κόμικς, με σημαντικούς ήρωες από το παρελθόν (Στορμ, Μάντυ Ρίλεΰ, Κόρτο Μαλτέζε, Ταρζάν, Παιδί Πάνθηρας, Δικαστής Ντρεντ, Φάντομ κλπ.) αλλά και τα πολυτελή graphic novels των ηρώων Ζαγκόρ, Μίστερ Νο, Τεξ, Ντύλαν Ντογκ! Το 2020 εκδόθηκαν τα σπουδαία και πολυβραβευμένα «Blacksad» (Canales, Guarnido) και «Φαξ Από το Σαράγεβο» (Kubert)!


Παρά τους δύσκολους εκδοτικά καιρούς που διανύουμε, το όραμα για την αναβίωση των εκδόσεων που αγαπήθηκαν και μεγάλωσαν 4 γενιές αναγνωστών, παραμένει άσβεστο. Mε σταθερά και σίγουρα βήματα κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση προσθέτοντας κάθε φορά νέες ιδέες, προκειμένου να προσαρμοζόμαστε στις επιταγές της σημερινής εποχής. Η κληρονομιά που μας άφησε η μακρόχρονη εκδοτική πορεία του παρελθόντος είναι ανεκτίμητη, και είμαστε βέβαιοι ότι με την τεχνογνωσία, το μεράκι και την προσήλωση μας θα συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμα αυτό το όμορφο εκδοτικό ταξίδι!Δωρεάν Έξοδα Αποστολής και Αντικαταβολής για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ!