Καλάθι αγορών |  0 προϊόν(τα) - 0,00€

Προφίλ

LOGO newΟι «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ» αποτελούν τη συνέχεια των εκδόσεων Ανεμοδουρά που έχουν ως αφετηρία το 1949, όταν ο αείμνηστος Στέλιος Ανεμοδουράς κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο με την έκδοση του περιοδικού ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ και λίγα χρόνια χρόνια αργότερα (1953) με τη συγγραφή και έκδοση του θρυλικού αναγνώσματος ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο καθώς εκδιδόταν σε εβδομαδιαία βάση επί 16 συναπτά έτη, μια επιτυχία που οφειλόταν στη λιτή και κατανοητή γλώσσα του, αλλά και στην ανάδειξη αισθήματος πατριωτικής υπερηφάνιας και ομόνοιας. Η εκδοτική δραστηριότητα του ομίλου θα συνεχιστεί δυναμικά για πάνω από 60 συναπτά χρόνια αφήνοντας μια τεράστια κληρονομιά στο χώρο των περιοδικών εκδόσεων. Ναυαρχίδες του ομίλου στο χώρο των κόμικς, πέρα από το ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ υπήρξαν τα περιοδικά ΜΠΛΕΚ, ΖΑΓΚΟΡ και ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ. Επιπλεόν στα περιοδικά ελευθέρου χρόνου, με μεγάλη επιτυχία κυκλοφόρησαν τα εβδομαδιαία περιοδικά ΓΡΙΦΟΣ, ΚΟΥΙΖ και ΣΑΒΒΑΤΟ, ενώ στις εφηβικές εκδόσεις σταθμός υπήρξαν η ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΕΡΙΝΑ και ΑΦΙΣΟΡΑΜΑ.

Οι «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ» συνεχίζουν δυναμικά την μακροχρόνια δραστηριότητα με νέες εικονογραφημένες εκδόσεις που φιλοξενούν αδημοσίευτες ιστορίες. Πρόκειται για τα ΝΕΟΣ ΜΠΛΕΚ που φιλοξενεί τους Μπλεκ, Ζαγκόρ, Μάρτιν Μίστερι, Νάθαν Νέβερ, Μαρκ, Ρόυ Ρέης, Τερματοφύλακας Γιατρός, Τομ Κάρτερ και Τετρακοσάρης (Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, Κώστας Φραγκιαδάκης), το Μίστερ Νο και οι... άλλοι με τους Μίστερ Νο, Ντύλαν Ντογκ και Τεξ και το Μικρό Ήρωα με τις γνωστές ιστορίες. Κατά διαστήματα εκδίδει αρκετές ειδικές εκδόσεις των συγκεκριμένων ηρώων ενώ από τα τέλη του 2016 ξεκίνησε την έκδοση του ΖΑΓΚΟΡ με τους Ζαγκόρ, Κοκομπίλ, Δίκαιος, Ρίνγκο, Κάπταιν Μίκι, Τζόννυ Λόγκαν.

Παράλληλα οι «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ» κινούνται και στο χώρο των βιβλίων με τις εκδόσεις των βιβλίων “ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ” και “ΗΡΩΕΣ-ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΩΝ”. Το μεν πρώτο αποτελεί μια συνολική μελέτη του συγγραφικού και εκδοτικού έργου του Στέλιου Ανεμοδουρά από το 1946, ενώ το δεύτερο περιέχει αυτούσιες ιστορίες με τους πιο εμβληματικούς ήρωες όλης αυτής της περιόδου (Υπεράνθρωπος, Τάργκα, Μικρός Ήρως, Μικρός Ιππότης, Μικρός Μπουρλοτιέρης, Ταγκόρ, Γκρέκο, Μπλεκ, Μαρκ, Ζαγκόρ, Μίστερ Νο, Κάπταιν Μίκι, Δίκαιος, Κοκομπίλ, Τεξ).

Παρά τους δύσκολους εκδοτικά καιρούς που διανύουμε, το όραμα για την αναβίωση των εκδόσεων που αγαπήθηκαν και μεγάλωσαν 3 γενιές αναγνωστών, παραμένει άσβεστο. Mε σταθερά και σίγουρα βήματα κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση προσθέτοντας κάθε φορά νέες ιδέες, προκειμένου να προσαρμοζόμαστε στις επιταγές της σημερινής εποχής. Η κληρονομιά που μας άφησε η μακρόχρονη εκδοτική πορεία του παρελθόντος είναι ανεκτίμητη, και είμαστε βέβαιοι ότι με την τεχνογνωσία, το μεράκι και την προσήλωση μας θα συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμα αυτό το όμορφο εκδοτικό ταξίδι!