Menu
Καλάθι Αγορών

Λένον - ebook

Λένον - ebook
Ε-ΒΟΟΚ -15 %
Λένον - ebook
Ηλεκτρονική Έκδοση
Η έκδοση που βλέπετε αποτελεί ψηφιακή έκδοση και η διάθεσή της γίνεται μέσω της πλατφόρμας ISSUU.

Ποιος άραγε δε γνωρίζει τον John Lennon, έναν από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς του 20ου αιώνα, με τη μοναδική καριέρα τόσο σαν solo καλλιτέχνης όσο και σαν μέλος των θρυλικών Beatles; Γεννημένος στο Λίβερπουλ στις 9 Νοεμβρίου το 1940, ο John Lennon, εκτός από καλλιτέχνης, ανέπτυξε και έντονη ακτιβιστική δράση παίρνοντας θέση για πλειάδα κοινωνικών ζητημάτων αν και αυτό που θα έμενε περισσότερο στη μνήμη μας θα ήταν ο ηγετικός ρόλος του στο κίνημα εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ, με το τραγούδι του Give Peace A Chance να αποτελεί έναν διαχρονικό αντιπολεμικό ύμνο 

THE FAB FOUR

Τη δεκαετία του ’60 το άστρο των Beatles ή The Fab Four, όπως τους αποκαλούσαν τα ΜΜΕ και οι θαυμαστές τους, θα φωτίσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και η Beatlemania θα κατακτήσει τον πλανήτη. Αναπόφευκτα, αυτή η επιτυχία οδήγησε στην εμπορευματοποίηση της εικόνας του συγκροτήματος, κάτι που φάνηκε να ενοχλεί τον John ο οποίος προσπάθησε από την πλευρά του να απεμπλακεί όσο του ήταν δυνατό, στρεφόμενος πότε στον μαρξισμό και πότε στον υπερβατικό διαλογισμό που δίδασκε ο Ινδός γκουρού Maharishi Mahesh Yogi. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, θα ξεκινήσει η σχέση του με τη Yoko Ono, μια σχέση που θα τον επηρεάσει βαθύτατα τόσο σε προσωπικό, όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό πως ένας από τους λόγους της διάλυσης των Beatles, ήταν η αντιπάθεια που ένιωθαν τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος απέναντι στη Yoko. Έτσι, το φθινόπωρο του 1969, ο Lennon θα ηχογραφήσει  μαζί με τους υπόλοιπους Beatles τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος, το Abbey Road, πού πήρε το όνομά του από την ομώνυμη οδό όπου βρισκόταν το στούντιο της EMI στο Λονδίνο.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ BEATLES

Τον Απρίλιο του 1970, σε μια συνέντευξή του ο Paul Mc Cartney θα ανακοινώσει τη διάλυση των Beatles και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο John θα κυκλοφορήσει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο PlasticOno, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη χρονιά, ο πιο επιτυχημένος του δίσκος, το Imagine.Την ίδια χρονιά, ο γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων από τη Νότια Καρολίνα, Strom Thurmond, έχοντας συντάξει μια έκθεση για την πολιτική δράση του Lennon στη διάρκεια της διετίας ‘71 -‘72, θα ζητήσει την αφαίρεση της άδειας παραμονής του Lennon στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο John Lennon ήταν αναμφισβήτητα ένας καλλιτέχνης που απετέλεσε τη φωνή της γενιάς του. Μιας γενιάς που ξεχώριζε για την επιμονή της να αναζητεί την ουσία των πραγμάτων. Πως λοιπόν θα μπορούσε ο ίδιος ο Lennon να αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα; Αφού ασχολήθηκε με την πνευματική αναζήτηση μέσω του υπερβατικού διαλογισμού, αναζήτησε τη φύση των πραγμάτων μέσα από τη μελέτη της αριθμολογίας ή ορθότερα μέσα από την εμμονή του για τον αριθμό εννέα. Σε αυτό το graphic novel, ο Lennon βρίσκεται στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή του και αποκαλύπτει πτυχές που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Η ψηφιακή έκδοση περιλαμβάνει ολοκληρωμένο το κόμικς (Άλμπουμ Α'-Γ').

6,22€
7,35€
Χωρίς ΦΠΑ: 5,87€
  • Απόθεμα: Διαθέσιμο
Καλάθι

Αγοράστε την ηλεκτρονική έκδοση

issuu-logo
Στοιχεία Έκδοσης
Δημιουργοί David Foenkinos, Corbeyran, Horne
Ημερ. Έκδοσης Οκτώβριος 2020
Αριθμός Σελίδων 160
ISBN 978-618-5531-37-9
Δωρεάν Έξοδα Αποστολής και Αντικαταβολής για παραγγελίες άνω των 25 ευρώ!