Η Σερίζ είναι ένα μικρό 11χρονο κορίτσι που ζει με τη μητέρα του. Όνειρό της είναι να γίνει μυθιστοριογράφος και αγαπημένο της θέμα: οι ενήλικες. Της αρέσει να τους παρατηρεί και να ανακαλύπτει τα μυστικά τους. Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεται τον κόσμο. Η μητέρα της συνηθίζει να της λέει ότι το λεξιλόγιο είναι το καλύτερο όπλο στη ζωή των ανθρώπων. Το να διαβάζεις σημαίνει να ανακαλύπτεις, να ταξιδεύεις, αλλά και να μαθαίνεις τη σημασία των λέξεων και κυρίως πως να τις χρησιμοποιείς. 
Στο πρώτο άλμπουμ, η Σερίζ, μαζί με τις φίλες της, ξεκινούν μια έρευνα με σκοπό να ανακαλύψουν την ταυτότητα ενός μυστηριώδους άνδρα που βλέπουν να βγαίνει από το δάσος κάθε Σαββατοκύριακο...

Μέσα από υπέροχα σκίτσα και μια ιστορία που είναι ταυτόχρονα πυκνή, συγκινητική και μαγευτική, αναδεικνύεται το υπέροχο αίσθημα του καθήκοντος όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται τα παιδιά. Τo Ημερολόγια της Σερίζ σε σενάριο  J. Chamblain και σχέδιο A. Neyret είναι το πρώτο άλμπουμ μιας σειράς που μόνο στη Γαλλία έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 1.200.000 (!) φύλλα, έχει εκδοθεί ήδη σε 15 χώρες, ενώ το 2014 κέρδισε το βραβείο παιδικού κόμικς στο φεστιβάλ της Ανγκουλέμ. Πρόκειται για μια γλυκιά ιστορία που αν και απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας 7-12, είναι βέβαιο ότι μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αναγνώστη. Μέσα από τρυφερούς διαλόγους και εικόνες, η μικρή Σερίζ παίρνει τα πρώτα μαθήματα ζωής. Η ζωή άλλωστε είναι ένας δρόμος πάνω στον οποίο κρατιόμαστε από το χέρι.

Κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία, βιβλιοπωλεία και κομιξάδικα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου!