170 δημιουργοί κόμικς και εικονογράφοι, διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις κόμικς και εικονογράφησης, καταστήματα και εκδοτικές, προβολές animation, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, sketch events, διαγωνισμός Cosplay, ομιλίες και panels, αλλά και η απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, όλα  συνθέτουν ένα πρόγραμμα αντάξιο της μεγάλης γιορτής των κόμικς, που φέτος μεγαλώνει και επεκτείνεται σε -σχεδόν- όλους τους χώρους της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα του Comicdom CON Athens 2024 περιλαμβάνει: εκθέσεις, προβολές, artists alley, bazaar, agora - portfolio review sessions, workshops, θεματικές συζητήσεις και πολλά ακόμα! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, δείτε την επίσημη ιστοσελίδα.


Έκθεση - Ούγκο Πρατ: Η Κληρονομιά, το Έργο, η Βιογραφία

Φέτος, οι εκδόσεις Μικρός Ήρως έχουν την τιμή να αποτελούν χορηγοί για μια από τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις της διοργάνωσης, με θεματική τηνζωή και το έργο του Ούγκο Πρατ! Η έκθεση θα περιλαμβάνει 27 panels μεγάλων διαστάσεων, κάνοντάς την ένα οπτικό και πληροφοριακό ταξίδι στη φαντασία του αρχετυπικού δημιουργού, αντάξιο της πολυποίκιλης και επιδραστικής του καλλιτεχνικής πορείας. Την επιμέλεια της έκθεσης την έχει αναλάβει η Patrizia Zanotti, η οποία έχει χρωματίσει όλα τα κόμικς του Ούγκο Πρατ, και πλέον διαχειρίζεται τα δικαιώματα των έργων του. Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ!

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στους Νέους Φούρνους της Τεχνόπολης και θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη τη διάρκεια του Comicdom.


Παρουσίαση - Ο Μικρός Ήρως Σε Κόμικς Και Η Προοπτική Του Animation


Παράλληλα, με αφορμή την έκδοση των δύο επετειακών άλμπουμ για τον Μικρό Ήρωα με 16 κόμικς - φόρους τιμής από 18 Έλληνες δημιουργούς, διοργανώνουμε μια ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στον αγαπημένο μας ήρωα! Μην χάσετε την συγκεκριμένη εκδήλωση, με τίτλο «Ο Μικρός Ήρως Σε Κόμικς Και Η Προοπτική Του Animation». Στην εκδήλωση θα έρθει το κοινό σε επαφή με τον αγαπημένο ήρωα των παιδικών μας χρόνων, ενώ θα υπάρξει συζήτηση γύρω από τη δημιουργία των δύο επετειακών άλμπουμ, όσο και για τις δυνατότητές του και τη προοπτική του τίτλου μέσα από το animation! Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Κάσδαγλης (δημιουργός κόμικς) και Δημήτρης Σαββαΐδης (παραγωγός animation). Βρείτε περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ!

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 16:00 στο Αεροφυλάκιο 1, Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ.


Και φυσικά, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, σας περιμένουμε στον πάγκο μας B27 με πάρα πολλά τεύχη σε προνομιακές τιμές! Θα βρείτε όλες τις εκδόσεις μας που έχουμε βγάλει μέχρι στιγμής, όπως και τις νέες εκδόσεις (που θα κάνουν και το ντεμπούτο τους το τριήμερο της διοργάνωσης), για τις οποίες ανυπομονούμε να διαβάσετε! Και είναι οι εξής:


κάθε σας αγορά από τον πάγκο μας, δώρο αφίσα, ένα τεύχος Συλλεκτικά Μικρός Ήρως και το Ζαγκόρ - Ειδική Έκδοση!


Ημερομηνία Έκθεσης: Παρασκευή 17 έως Κυριακή 19 Μαΐου 2024
Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 21:30
Τοποθεσία: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100) - Είσοδος από ΜΕΤΡΟ Στάση Κεραμεικός (Οδός Ιάκχου)
Είσοδος: Δωρεάν