Ο Λάργκο Γουίντς είναι μία από τις πιο πετυχημένες γαλλοβελγικές σειρές κόμικς (BD) δράσης και περιπέτειας. Ξεκίνησε να δημοσιεύεται το 1990 από τους Jean Van Hamme (σενάριο) & Philippe Francq (σχέδιο), οι οποίοι ως το 2015 έβγαλαν συνολικά 20 άλμπουμ. Από το 2017, η σειρά συνεχίζει με σεναριογράφο τον Éric Giacometti, και μέχρι στιγμής αριθμεί 23 άλμπουμ. Η σειρά είχε τέτοια επιτυχία, που το 2008 κυκλοφόρησε μία ομώνυμη ταινία βασισμένη στο σύμπαν του κόμικς.

Ο μικρός ορφανός Λάργκο Γουίντσλαβ, γεννήθηκε στο Μαυροβούνιο και υιοθετήθηκε κρυφά από τον δισεκατομμυριούχο Νέριο Γουίντς, για να τον διαδεχθεί μετά θάνατον στη διαχείριση της οικονομικής αυτοκρατορίας του. Όταν λοιπόν ο Νέριο δολοφονείται, ο εικοσιεξάχρονος Λάργκο, μέσα σε μια νύχτα, γίνεται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο αγώνας για τη διατήρηση αυτής της περιουσίας, σε συνάρτηση με την αντικομφορμιστική και επαναστατική του φύση, θα οδηγήσει τον Λάργκο σε μεγάλες μάχες με κρυφούς εχθρούς και ανταγωνιστές. Έτσι, θα οδηγηθεί συχνά σε επικίνδυνες περιπέτειες που, όχι λίγες φορές, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον θάνατο και την αυτοκρατορία του —τον πανίσχυρο οικονομικά Όμιλο W— στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Στα ελληνικά, η σειρά έχει εκδοθεί μέσα από τις σελίδες των περιοδικών Μπλεκ & Non-Stop Comics και πλέον κυκλοφορεί σε αυτόνομη μορφή στον συγκεντρωτικό τόμο Λάργκο Γουίντς: Χρυσή Πύλη. Αντιλαμβανόμαστε πως θα έχετε πολλές ερωτήσεις, επομένως θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε μερικά καίρια ερωτήματα που πιθανόν να έχετε.


 • Ο πρώτος τόμος Λάργκο Γουίντς που βγάζετε, έχει στη ράχη την αρίθμηση #9-12. Τι σημαίνει αυτό;
  Η σειρά Λάργκο Γουίντς, ξεκίνησε να δημοσιεύεται στην Ελλάδα από το 2019, ως μέρος της ύλης των περιοδικών Μπλεκ & Non-Stop Comics. Αυτά είναι πολυθεματικά περιοδικά που περιλαμβάνουν διάφορα κόμικς, συμπεριλαμβανομένου και του Λάργκο Γουίντς. Τα περιοδικά αυτά φιλοξένησαν τον Λάργκο έως και το άλμπουμ #8 της πρωτότυπης σειράς. Ο τόμος που κυκλοφορεί, συνεχίζει από το σημείο που σταμάτησαν τα περιοδικά, δηλαδή από το άλμπουμ #9.

 • Γιατί δεν ξεκινήσατε με το τεύχος #1;
  Αυτή ήταν μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία, θέλαμε η σειρά των τόμων να ξεκινήσει από την αρχή, όμως από την άλλη, θέλαμε να προσφέρουμε νέες ιστορίες στους αναγνώστες που μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με τα άλμπουμ #9-12, εφ' όσον οι ιστορίες των άλμπουμ #1-8 είναι ήδη διαθέσιμες στα ελληνικά, έστω και σε μορφή περιοδικών.

 • Μπορώ να διαβάσω αυτόν τον τόμο χωρίς να έχω διαβάσει προηγούμενα τεύχη;
  Οι ιστορίες του Λάργκο Γουίντς είναι σχετικά αυτόνομες. Υπάρχουν χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί σε προηγούμενες ιστορίες, και προτείνεται να τις διαβάσετε χρονολογικά, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Οι ιστορίες που περιλαμβάνονται στον τόμο Λάργκο Γουίντς: Χρυσή Πύλη, μπορούν να διαβαστούν εύκολα, ακόμα και από κάποιον που δεν έχει ακολουθήσει τη σειρά από την αρχή. Το ίδιο ισχύει και για τους επόμενους τόμους που θα κυκλοφορήσουν.

 • Ο τόμος θα περιλαμβάνει περίληψη των προηγούμενων επεισοδίων;
  Ο τόμος Λάργκο Γουίντς: Χρυσή Πύλη περιλαμβάνει στην αρχή ένα άρθρο τριών σελίδων στο οποίο αναφέρονται οι κύριοι χαρακτήρες της σειράς, περίληψη των προηγούμενων ιστοριών,και σε ποια ελληνικά τεύχη είναι διαθέσιμες.

 • Πώς μπορώ να διαβάσω τα πρώτα 8 τεύχη;
  Η κάθε περιπέτεια του Λάργκο Γουίντς, ολοκληρώνεται κάθε φορά σε δύο άλμπουμ. Το ένα αφήνει την ιστορία σε μία μεγάλη κλιμάκωση, και το άλλο την ολοκληρώνει. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα που αναφέρει αναλυτικά τα πρωτότυπα άλμπουμ, και σε ποια τεύχη είναι διαθέσιμα:

1. Ο Κληρονόμος (Μπλεκ #6 & Μπλεκ #7)
2. Το «W Group» (Μπλεκ #8 & Μπλεκ #9)


3. Προσφορά Εξαγοράς (Μπλεκ #10 & Μπλεκ #11)
4. Η Παγίδα (Μπλεκ #12 & Μπλεκ #13)


5. Η (Μπλεκ #14 & Μπλεκ #15)
6. Ο Άνθρωπος από την Ολλανδία (Μπλεκ #16)


7. Οχυρό Μακίλινγκ (Non-Stop Comics #1 & Non-Stop Comics #2)
8. Η Ωρα της Τίγρης (Non-Stop Comics #3 & Non-Stop Comics #4)


 • Γιατί η σειρά έχει σπάσει σε τόσα διαφορετικά φορμάτ;
  Όταν η σειρά ξεκίνησε να δημοσιεύεται στο Μπλεκ το 2019, δεν γνωρίζαμε την απήχηση που θα είχε από τους αναγνώστες. Ύστερα από μερικά τεύχη, το 2021, αποφασίσαμε πως είναι κρίμα να μην αναδεικνύεται το εκπληκτικό σχέδιο του Λάργκο όπως θα του άρμοζε, επομένως «μετακόμισε» στο μεγαλύτερου μεγέθους Non-Stop Comics όπου ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό και πιστό στο πρωτότυπο. Πλέον, ύστερα από ακόμα δύο χρόνια, η σειρά εξακολουθεί να προσαρμόζεται, και συνεχίζει να εκδίδεται, αυτή τη φορά σε μορφή τόμων. Αυτή θα είναι και η τελική μορφή, μιας και είναι κάτι που μας το είχατε ζητήσει πολλοί αναγνώστες, ήδη από την εποχή που δημοσιευόταν στο Μπλεκ!

 • Θέλω να έχω ολοκληρωμένη τη σειρά σε τόμους. Θα βγουν τα πρώτα 8 τεύχη της σειράς σε αυτόνομες εκδόσεις;
  Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τα πρώτα 8 άλμπουμ είναι διαθέσιμα μόνο μέσω των περιοδικών Μπλεκ & Non-Stop Comics. Θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα σε νέες ιστορίες, επομένως η κυκλοφορία των πρώτων τευχών σε τόμους δεν είναι στον προγραμματισμό μας, εφ' όσον οι ιστορίες αυτές είναι ήδη δημοσιευμένες στη χώρα μας, έστω και σε διαφορετική μορφή.

 • Κάθε πότε θα βγαίνουν νέοι τόμοι;
  Στην παρούσα φάση δεν έχουμε κάποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα, όμως υπολογίζουμε πως θα βγαίνει ένας τόμος (με 4 άλμπουμ) περίπου κάθε χρόνο.

 • Πώς μπορώ να προμηθευτώ τον νέο τόμο;
  Θα είναι σύντομα διαθέσιμος σε βιβλιοπωλεία, κομιξάδικα, περίπτερα και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

 • Μπορώ να δω ένα δείγμα των εσωτερικών σελίδων του βιβλίου;
  Μπορείτε να δείτε μερικές από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου παρακάτω: