Ο Παπουτσωμένος Γάτος είναι ένα λαϊκό παραμύθι που έχει τις ρίζες του στην Ιταλία και αργότερα διαδόθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε γραπτή μορφή στη συλλογή παραμυθιών του Ιταλού συγγραφέα και μυθιστοριογράφου Giovanni Francesco Straparola με τίτλο Le Piacevoli Notti  (Τα Ευχάριστα Βράδια) που κυκλοφόρησε στη Βενετία σε 2 τόμους το 1550 και το 1553, με τον τίτλο Costantino Fortunato. Στις επόμενες εκδόσεις της συλλογής άλλαξε σε Il Gatto con gli Stivali  (Ο Γάτος με τις Μπότες). Ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού είναι ένας γάτος με ανθρώπινα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιεί την πονηριά του για να βοηθήσει τον αφέντη του να κερδίσει πλούτο και δύναμη ώστε να μπορέσει να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, την πριγκίπισσα Ελιζέτα.

Βέβαια, αυτή η εκδοχή διαφέρει σε αρκετά σημεία από την ιστορία, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, με βασικότερη διαφορά ότι ο πανέξυπνος γάτος είναι στην πραγματικότητα μια μεταμφιεσμένη νεράιδα. Έως σήμερα δεν είναι ακόμα βέβαιο αν ο Straparola έγραψε ο ίδιος το παραμύθι ή αν μετέφερε στο χαρτί κάποια ιστορία που προϋπήρχε έως τότε μόνο στην προφορική παράδοση.

Μία πανέμορφη μεταφορά της ιστορίας του Charles Perrault σε μορφή κόμικς από τον εξαιρετικό Γάλλο σχεδιαστή Jean-Luc Loyer!

Κυκλοφορεί με την Εφημερίδα Των Συντακτών την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου!