Το Κόρτο Μαλτέζε - Μου κυκλοφορεί με την Εφημερίδα Των Συντακτών, τα Σάββατα 1, 8 & 15 Οκτωβρίου!


Σε αυτό το τελευταίο μέρος της επικής σειράς του Ούγκο Πρατ, ο κορυφαίος συγγραφέας επιστρέφει στη θεματολογία που είχε εξερευνήσει σε προηγούμενη ιστορία. Την αναζήτηση της χαμένης ηπείρου Μου, της μυθικής Ατλαντίδας.

Μία βυθισμένη ήπειρος δεν είναι μια χώρα που πρέπει να ανακαλύψουμε, αλλά ένα ερώτημα που πρέπει να αφήσουμε αναπάντητο. Κανείς δεν το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον Κόρτο Μαλτέζε, ο οποίος, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια, υπερασπίζεται πάντα με νύχια και με δόντια το δικαίωμά του να ζει στη φαντασία του. Όταν όμως βρίσκεται σε ένα πλοίο στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, αναζητώντας τη Μου, μια μυθολογική γη που καταπίνεται από το νερό, οι σύντροφοί του θέλουν να τον μολύνουν με τη δίψα τους για κατάκτηση.

Ένα προμήνυμα πλανάται πάνω από ολόκληρη την ονειρική ιστορία, σαν η μοίρα να είχε αποφασίσει εκ των προτέρων ότι αυτή θα ήταν η τελευταία περιπέτεια του Κόρτο Μαλτέζε. Η αίσθηση αυτή υπογραμμίζεται από την επιστροφή των περισσότερων από τους κύριους χαρακτήρες που είδαμε σε όλη τη διάρκεια του μακρόχρονου έπους, σαν ηθοποιοί που ρίχνουν την τελευταία τους αυλαία: η Χρυσόστομη, ο Τριστάν Μπάνταμ, ο Λέβι Κολόμπια, ο καθηγητής Στάινερ, η Σολεντάντ και φυσικά ο Ρασπούτιν... ο καθένας με τον δικό του λόγο για να βρει το μυθικό βασίλειο. Έτσι, ο κύκλος κλείνει. Έχοντας διακινδυνεύσει τη ζωή του στις θάλασσες, στα χαρακώματα και τις ερήμους όλου του κόσμου, ο Κόρτο του Ούγκο Πρατ κλείνει τη μακρά καριέρα του με ένα ήπιο αντίο στην πραγματικότητα.

Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2022Το δεύτερο τεύχος κυκλοφορεί το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022Το τρίτο τεύχος κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022


Μην τα χάσετε!!!