Το Σάββατο 18 & 25 Ιουνίου, μη χάσετε τους δύο τόμους Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά που θα κυκλοφορήσουν με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ! Ολόκληρο το συγγραφικό και εκδοτικό έργο του Στέλιου Ανεμοδουρά, καταγράφεται από τρεις διακεκριμένους συγγραφείς και έναν εικονογράφο, που έζησαν τις εκδόσεις του τόσο ως πιστοί αναγνώστες όσο και ως ιστορικοί ερευνητές στον χώρο του κόμικ και γενικότερα του παιδικού λαϊκού εντύπου.


  • Στον Α' τόμο εξερευνάται η πρώτη περίοδος του Στέλιου Ανεμοδουρά, υπό την επιμέλεια του Γιώργου Βλάχου. Καλύπτει την περίοδο από το 1946 που σηματοδότησε το ξεκίνημα του μικρού τότε συγγραφέα, έως το 1968 όπου και έγινε η διακοπή του «Μικρού Ήρωα» σε αφηγηματική μορφή. Μέσα σε αυτή την περίοδο, παρουσιάζονται τίτλοι εμβληματικών περιοδικών της «Χρυσής Περιόδου» του λαϊκού αναγνώσματος, όπως η «Μάσκα», «Ο Υπεράνθρωπος», ο «Γκρέκο» και πάνω απ' όλα ο «Μικρός Ήρως», ανακαλώντας στη μνήμη των παλαιοτέρων ευτυχισμένες παιδικές στιγμές συντροφιάς μαζί τους.

  • Ο δεύτερος τόμος καλύπτει την Β' & Γ' περίοδο. Ο Γιώργος Πολ. Παπαδάκης αναλύει ιστορικά τη δεύτερη περίοδο, 1969-1979, η οποία σηματοδοτείται από την καθιέρωση χαρακτηριστικών τίτλων όπως «Μπλεκ», «Ζαγκόρ», «Όμπραξ» και «Κατερίνα».  Στην τρίτη περίοδο, ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης αναλύει το εκδοτικό έργο του Στέλιου Ανεμοδουρά από το 1980 έως και το τέλος της ζωής του το 2000, καθώς και τη συνέχιση της εκδοτικής δραστηριότητας που παρέδωσε μέχρι και σήμερα. Σαν προσάρτημα, περιέχεται μία επιπλέον ενότητα. Οι τρεις συγγραφείς του βιβλίου, γράφουν από μία δική τους ιστορία με τον ήρωα που τον είχε σημαδέψει περισσότερο. Αυτός είναι ο τρόπος τους να αποτίσουν φόρο τιμής στον Στέλιο Ανεμοδουρά, τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για τα περιοδικά που γέμιζε ευχάριστα τις ώρες της παιδικής τους σχόλης. Ο Γιώργος Βλάχος γράφει μία περιπέτεια του Παιδιού-Φάντασμα σε μορφή αφηγήματος, όπως τα παλιά καλά χρόνια, ενώ οι Γιώργος Πολ. Παπαδάκης και Νίκος Δημ. Νικολαΐδης γράφουν από μία ιστορία του Μπλεκ σε μορφή κόμικς. Ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης σε ρόλο... Βύρωνα Απτόσογλου στην πρώτη ιστορία και σε ρόλο EsseGesse στις άλλες δύο, τις ντύνει με την εικονογράφησή του.

Οι δύο τόμοι κυκλοφορούν με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το Σάββατο 18 & 25 Ιουνίου!