Ο πρώτος μήνας της άνοιξης πλησιάζει, είναι η κατάλληλη περίοδος για να ανακοινώσουμε τις νέες εκδόσεις του μήνα. Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 θα βρείτε τις παρακάτω εκδόσεις μας σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία και κομιξάδικα:


Μπλεκ Graphic Novel #1 - Η Μικρή Βασίλισσα


Ο Μπλεκ, ο Ξανθός Γίγας των κόμικς, δημιουργήθηκε από την ομάδα EsseGesse το 1954, για λογαριασμό των εκδόσεων Dardo, και πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αγαπητούς ήρωες στη γειτονική Ιταλία, αλλά και στη χώρα μας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά. Ο καλόκαρδος και γιγαντόσωμος κυνηγός, αρχηγός των πατριωτών, μάχεται, μαζί με τον πάντα πεινασμένο αλλά ιδιοφυή, Καθηγητή Μυστήριο, και τον νεαρό Ρόντι («αμαθέστατον παιδάριο», όπως τον αποκαλεί συχνά ο καθηγητής), ενάντια στους Άγγλους κατακτητές, για την απελευθέρωση της πατρίδας τους, της Αμερικής, στην διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης (1775-1783). Εβδομήντα χρόνια μετά, οι περιπέτειες της ασυνήθιστης αυτής τριάδας, συνεχίζουν να συγκινούν και να διασκεδάζουν τους αναγνώστες. Αυτό ελπίζουμε να πετύχουμε και για εσάς με αυτή τη νέα σειρά του Μπλεκ, μέσα από μια επιλογή των καλύτερων ιστοριών του αγαπημένου μας ήρωα.

Ο πρώτος τόμος της σειράς περιέχει τρεις κλασικές ιστορίες σε σενάριο Maurizio Torelli και σχέδιο Carlo Cedroni:

Η ΜΙΚΡΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Με τον Άγριο Τρομερό, τον μεγαλύτερο εχθρό του Μπλεκ να έχει επιστρέψει στο Λονδίνο, ο Μπλεκ και οι φίλοι του πιστεύουν πως θα περάσουν επιτέλους λίγες ημέρες με ηρεμία. Ένας αγγελιοφόρος της φυλής των Τσάκγουος έρχεται όμως για να ζητήσει τη βοήθειά τους. Ο ξάδελφος της Σοσίμα Τάκα, της νεαρής ινδιάνας που μπορεί να επικοινωνεί με τα πουλιά, ετοιμάζεται να θέσει ζήτημα ηγεσίας στη φυλή ώστε να την αναλάβει αυτός και να φέρει σε πέρας το σκοτεινό σχέδιό του που θα βάλει σε κίνδυνο τους κυνηγούς αλλά και όλους τους λευκούς της περιοχής. Για μια ακόμα φορά, ο Μπλεκ, ο Καθηγητής Μυστήριος και ο Ρόντι, με τη βοήθεια της Σοσίμα Τάκα και του Καρ Κου, θα ξεκινήσουν έναν άνισο αγώνα, σε μια από τις πιο κλασσικές περιπέτειες του Ξανθού Γίγαντα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝ
Ποιο μυστήριο κρύβει ο μικρός Φιν; Οι Ινδιάνοι Σικόγουα σκότωσαν τη μητέρα του και όλους όσους αποτελούσαν το κομβόι που ταξίδευε για το Σμολ Σίτι, εκτός από τον ίδιο. Το μικρό αγόρι υποστηρίζει πως ο πατέρας του —που δεν έχει δει ποτέ— είναι πατριώτης που κρύβεται από τους Άγγλους, αλλά πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να είναι πραγματικότητα; Τώρα, εκτός από τους θανάσιμους και εξεγερμένους Σικόγουα, οι φίλοι μας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους Άγγλους, ενώ όταν επιτέλους ο μικρός Φιν φαίνεται πως βρίσκει επιτέλους τον πατέρα του, τα πάντα φαίνεται να παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή.

Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΤΣΑΚΓΟΥΟΣ
Όταν ο Μπλεκ και οι φίλοι του φτάνουν στο χωριό τον Τσάκγουος, αντικρύζουν ένα φρικτό θέαμα. Μια ομάδα ληστών, έχει σκοτώσει τους περισσότερους Ινδιάνους, θέλοντας να μάθει πού βρίσκεται ο ιερός θησαυρός της φυλής. Οι Τσάκγουος εξοργισμένοι αποφασίζουν να συμμαχήσουν με τους Μοχόνες για να ξεκινήσουν πόλεμο ενάντια στους λευκούς. Η μικρή βασίλισσα της φυλής, η Σοσίμα Τάκα, μάταια προσπαθεί να τους μεταπείσει, εξηγώντας τους πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στον αφανισμό τους. Μοναδική ελπίδα πλέον για να επικρατήσει ειρήνη, είναι ο Μπλεκ να βρει τους ληστές και τον θησαυρό και να τους παραδώσει στους Τσάκγουος. Μια τρομερή σύμπτωση όμως, θα μπερδέψει τα πράγματα. Θα καταφέρει ο Μπλεκ να πετύχει στην αποστολή του, και μάλιστα εγκαίρως, προτού οι δύο φυλές συμμαχήσουν και ξεθάψουν το Τσεκούρι του Πολέμου;

Αγοράστε το κάνοντας κλικ εδώ!


Δικαστής Ντρεντ #3 - Το Τέλος των Ημερών


Ο Δικαστής Ντρεντ είναι ο υπέρτατος εκπρόσωπος του νόμου στη Μέγκα Σίτι Ένα, τώρα όμως φαίνεται πως έφτασε το τέλος —πρέπει να αντιμετωπίσει τους Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης! Ευτυχώς, βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πλευρό του, τον αλλόκοτο καουμπόυ φονιά, Ίκαμποντ Άζραελ.

Η επική περιπέτεια της χρονιάς έφτασε, καθώς ο Ρομπ Ουίλιαμς (Judge Dredd: ΕΛΕΓΧΟΣ) ενώνει τις δυνάμεις του με τον Χένρυ Φλιντ (Judge Dredd: The Small House) και τον Κόλιν Μακ Νιλ (America) για τη δημιουργία αυτής της συγκλονιστικής περιπέτειας, με τους αγγελιοφόρους της Τελικής Κρίσης να συγκρούονται με τον πιο σκληροτράχηλο Δικαστή της Μέγκα Σίτι Ένα. Στην έκδοση περιλαμβάνονται και οι ιστορίες-επίλογοι από τους Ρομπ Ουίλιαμς, Μπου Κουκ και Νταν Κόρνγουελ.

Αγοράστε το κάνοντας κλικ εδώ!


Μίστερ Νο Graphic Novel #18 - Μακακαράουα

Στο κλασικό αυτό κόμικς, περιέχεται η ιστορία με τίτλο Μακακαράουα (Mister No #121-123, Ιούνιος - Αύγουστος 1985) σε σενάριο Guido Nolitta και σχέδιο Roberto Diso. Οι ιθαγενείς Ταριάνα έχουν εξεγερθεί καθοδηγούμενοι από έναν παρανοϊκό αρχηγό που φοράει την τελετουργική μάσκα Μακακαράουα και επιτίθενται στις ιεραποστολές της περιοχής. Ο Μίστερ Νο, ο Πάτερ Σάντσες και ο Πάτερ Χερέρα φτάνουν πολύ αργά στην περιοχή για να μπορέσουν να αποτρέψουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις.

Αγοράστε το κάνοντας κλικ εδώ!