Έφτασε η στιγμή των ανακοινώσεων του νέου μήνα. Την Τρίτη 9 Μαΐου θα κυκλοφορήσουν τέσσερις νέες εκδόσεις σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία και κομιξάδικα. Όλες οι εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες και στις παρακάτω εκθέσεις κόμικς:

  • Θεσσαλονίκη - The Comic Con 7 (5-7 Μαΐου)
  • Αθήνα - Comicdom CON Athens (12-14 Μαΐου)
  • Κρήτη - Cretan Comic Con (3-4 Ιουνίου)


Kill or be Killed - Μέρος Β'

Το Kill Or Be Killed είναι μία συναρπαστική ιστορία μυστηρίου από το βραβευμένο δίδυμο Ed Brubaker και Sean Phillips, δημιουργών των σειρών Criminal, Fatal και The Fade Out. Ξεκίνησε αρχικά σαν μια πιο σκοτεινή ματιά πάνω στο θέμα της αυτόκλητης δικαιοσύνης, σύντομα όμως μετατράπηκε σε μια θρυμματισμένη αντανάκλαση του κόσμου γύρω μας. Έχει προταθεί για βραβείο Eisner σε πολλές κατηγορίες, ενώ ταυτόχρονα έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχει αγαπηθεί από ένα μεγάλο μέρος των αναγνωστών κόμικς.

Ο δεύτερος τόμος περιέχει τα τεύχη 11-20 με τα οποία ολοκληρώνεται η ιστορία. 292 εκρηκτικές σελίδες μεγάλου μεγέθους γεμάτες μυστήριο, δράση και αγωνία!

Αγοράστε το κάνοντας κλικ εδώ!


The Silver Surfer - Παραβολή

Ο Γκαλάκτους φτάνει στη Γη για να ικανοποιήσει την τεράστια πείνα του και καταλήγει να λατρεύεται ως Θεός. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ένας τηλευαγγελιστής αυτοανακηρύσσεται ως προφήτης του, ο Γκαλάκτους μετατρέπει την ανθρωπότητα σε ακολούθους που τους οδηγεί στην καταστροφή τους! Ο μόνος αντίπαλος του γιγαντιαίου πλάσματος που καταστρέφει πλανήτες είναι ο ήρωας που ο ίδιος παγίδευσε στη Γη: ο Σίλβερ Σέρφερ! Παρ' όλο που η ανθρωπότητα τον έχει απορρίψει, ο Σίλβερ Σέρφερ αφυπνίζεται και τα βάζει με τον παλιό του άρχοντα. Είναι ένας πόλεμος για την εξουσία της Γης, αλλά πόσα θα απομείνουν όταν τελειώσει;

Η Παραβολή είναι ένα τεράστιο ορόσημο που σηματοδοτεί τη συνεργασία δύο δασκάλων του χώρου, του Σταν Λι και του Μοέμπιους. Μία ιστορία κόμικς που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες διαμάχες ηρώων και θέτει φιλοσοφικά ερωτήματα και ηθικά διλήμματα. Ένα κόμικς ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, που απευθύνεται τόσο σε λάτρεις υπερηρωικών, όσο και σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το είδος.

Αγοράστε το κάνοντας κλικ εδώ!


Ποτ-Πουρί


Το Ποτ-Πουρί είναι μια συλλογή αρκετών σκίτσων που δημιούργησε ο Tasmar από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2023. Και τι δεν ζήσαμε (και ζούμε ακόμα) από τότε. Πανδημία, καραντίνες, lockdown, γυναικοκτονίες σε σχεδόν καθημερινή βάση, αστυνομοκρατία πυρκαγιές, πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας με επανέναρξη ενός καινούργιου ψυχρού πολέμου, υποκλοπές, κρατική δολοφονία στα Τέμπη και φυσικά… Μητσοτάκης. Ένας άτυπος πρωταγωνιστής αυτού του βιβλίου μιας και εμφανίζεται σε πολλά σκίτσα, μα ένας τυπικός πρωταγωνιστής στις ζωές μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Κάπως έτσι εξελίσσεται ένα μεγάλο μέρος του έργου του Τάσου μαραγκού, τουλάχιστον του αμιγώς πολιτικού, καθώς παράλληλα δημιουργεί και άλλα έργα, πιο χιουμοριστικά αλλά πάντα με έντονη την κοινωνική κριτική, εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια. Με αρνητικούς πρωταγωνιστές, σε πρώτο επίπεδο, κάθε λογής εκπροσώπους της εξουσίας αλλά με ηθικούς αυτουργούς και ουσιαστικούς θύτες τους «νυκοκοιραίους» και τους πολίτες της σιωπηλής πλειοψηφίας της διπλανής πόρτας.


Μπλεκ #28

- Μπλεκ - Με το Μαχαίρι στον Λαιμό (Μέρος Α') των Franco Frescura & Carlo Cedroni
- Κάπταιν Μίκι - Ο Μασκοφόρος Πρίγκιπας (Μέρος Α') των Maurizio Torelli & Franco Bignotti
- Φάντομ - Ο Φάντομ Είναι Παντού των Tony De Paul & Terry Beatty
- Ελ Ζαμπάτο - Κιμπερλαν (Μέρος Γ') των Victor Mora & Francisco Darnis
- Το Παιδί Πάνθηρας των Tom Tully, Mike Western & Eric Bradbury

Και ακόμη:
- Mα τα χίλια... του Βαγγέλη Σαΐτη
- Νούμερο 1: Τανκς του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη
- O παπιός, ο παλιός & ο αλλιώς των Γ. Ζωιτά, Ι. Αγγελή & Γ. Παπαδόπουλου. Σκίτσα Ν. Στεφαδούρος

Αγοράστε το κάνοντας κλικ εδώ!