Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, και οι διακοπές για πολλούς και πολλές είναι εδώ (ή πλησιάζουν)! Τι καλύτερο για αυτή την εποχή το να διαβάσεις ένα απλό και όμορφο ανάγνωσμα; Πιστεύουμε πως οι εκδόσεις του Ιουλίου καλύπτουν ακριβώς αυτό, με το νέο Ποπάυ και το νέο Μπλεκ!


Κλασικές Ιστορίες Popeye #4 - Ο Πρίγκιπας και το Σκουπόξυλο (1976-1978)

Οι αγαπημένες ιστορίες του Μπαντ Σάγκεντορφ επιστρέφουν για να γιορτάσουν τα 95 χρόνια ζωής του αγαπημένου μας ναυτικού!

Όλοι ξέρουμε λίγο-πολύ τον Ποπάυ, ή έστω τον έχουμε ακουστά. Το όνομά του έχει γίνει γνωστό μέσα από ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, κινούμενα σχέδια και φυσικά τα κόμικς. Διεθνώς, το δημιούργημα του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ κατάφερε να συνδεθεί με ένα ολόκληρο φάσμα γενεών, από το 1929 έως και σήμερα. Ο Τσαρλς Μ. Σουλτς είχε πει για τον Ποπάυ «Πιστεύω πως ο Ποπάυ είναι το απόλυτο κόμικς στριπ». Το 2002 το TV Guide ανέδειξε τον Ποπάυ στη θέση νούμερο 20 στη λίστα με τους «50 Καλύτερους Καρτούν Χαρακτήρες Όλων Των Εποχών».

Ο Μπαντ Σάγκεντορφ (1915-1994) είναι ο δημιουργός με τη μακροβιότερη πορεία στο κόμικς στριπ του Ποπάυ. Δημιούργησε πολλές δεκάδες ιστορίες του αγαπητού ναυτικού, τόσο σε μορφή κόμικς όσο και σε μορφή ημερήσιων και κυριακάτικων στριπ εφημερίδων, και πλαισίωσε το σύμπαν του αγαπημένου μας ναυτικού με πολλούς νέους χαρακτήρες, ενώ εμβάθυνε στους ήδη υπάρχοντες. Στην Ελλάδα έγινε πολύ δημοφιλής μέσω των περιοδικών της εκδοτικής «Δραγούνης» που έβγαιναν στα περίπτερα από το 1973 έως τα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Όμως για πρακτικούς λόγους, οι ιστορίες του υπέστησαν αλλαγές, αφού είχαν δημιουργηθεί για να τυπωθούν σε αμερικανικές εφημερίδες, όχι σε περιοδικά κόμικς του περιπτέρου.

Στη σειρά Κλασικές Ιστορίες Popeye, παρουσιάζουμε τις ιστορίες αυτές στην αυθεντική, πρωτότυπη μορφή τους. Πρόκειται για μία σειρά δικής μας παραγωγής, με σκοπό να διαβάσουμε τις περιπέτειες του διάσημου ναυτικού χωρίς καμία περικοπή, όπως ακριβώς δημοσιεύτηκαν στην Αμερική.

Οι περισσότερες ιστορίες έχουν αναδιανεμηθεί πρόσφατα από την King Features Syndicate και διατίθενται επεξεργασμένες και έγχρωμες. Όσες ιστορίες είχαν παραμείνει ασπρόμαυρες έως σήμερα, χρωματίστηκαν από τις Εκδόσεις Μικρός σύμφωνα με τα πρότυπα των αμερικανικών εκδόσεων, και παρουσιάζονται με τη σωστή χρονολογική σειρά, προκειμένου να υπάρχει απόλυτη χρονική συνέχεια.

Ο τέταρτος τόμος περιλαμβάνει τις παρακάτω εννιά περιπέτειες από την περίοδο 1976-1978, τρεις εκ των οποίων χρωματίστηκαν από τις Εκδόσεις Μικρός Ήρως και παρουσιάζονται έγχρωμες για πρώτη φορά:

  • Ο Φιογκάκιας!
  • Το Κτήνος!
  • Η Φιλεναδίτσα της Προκυμαίας!
  • Φρέσκο Ψάρι!
  • Ο Άσκοπος Κατάσκοπος!
  • Ο Πρίγκιπας και το Σκουπόξυλο!
  • Γινωμένη Ντομάτα!
  • Οι Άλλοι!
  • Το Κοριτσάκι που Χάθηκε!

Και οι εννιά αυτές ιστορίες πρόκειται να σας συναρπάσουν και να σας συνδέσουν με τον πλούσιο κόσμο του ήρωα, που φέτος κλείνει τα 95 χρόνια ζωής του!

Αγοράστε το κάνοντας  κλικ εδώ!


Μπλεκ GN #2 - Η Συμμορία της Νυχτερίδας


Η κλασική ιστορία με την Νυχτερίδα είναι εδώ, για πρώτη φορά σε έναν συλλεκτικό τόμο!

Ο Μπλεκ, ο Ξανθός Γίγας των κόμικς, δημιουργήθηκε από την ομάδα EsseGesse το 1954 για λογαριασμό των εκδόσεων Dardo, και πολύ σύντομα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αγαπητούς ήρωες στη γειτονική Ιταλία, αλλά και στη χώρα μας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά, με εκατοντάδες χιλιάδων πωλήσεων —νούμερο εξωπραγματικό για την εποχή.

Ο καλόκαρδος και γιγαντόσωμος κυνηγός, αρχηγός των πατριωτών, μάχεται μαζί με τον πάντα πεινασμένο αλλά ιδιοφυή Καθηγητή Μυστήριο, και τον νεαρό Ρόντι («αμαθέστατον παιδάριον», όπως τον αποκαλεί συχνά ο καθηγητής), ενάντια στους Άγγλους κατακτητές, για την απελευθέρωση της πατρίδας τους, της Αμερικής, στη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης (1775-1783). Εβδομήντα χρόνια μετά, οι περιπέτειες της ασυνήθιστης αυτής τριάδας, συνεχίζουν να συγκινούν και να διασκεδάζουν τους αναγνώστες. Αυτό ελπίζουμε να πετύχουμε και για εσάς με αυτή τη νέα σειρά του Μπλεκ, μέσα από μια επιλογή των καλύτερων ιστοριών του αγαπημένου μας ήρωα.

Ένας σατανικός κακοποιός τρομοκρατεί τις περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Αυτοαποκαλείται «Νυχτερίδα» και αφήνει το σημάδι του σε όποιον χτυπά με τη γροθιά του. Στην ιστορία μας, η Νυχτερίδα και η συμμορία της βάζουν στο στόχαστρο τον Μπλεκ και τους φίλους του, τον Καθηγητή Μυστήριο και τον Ρόντι. Θα καταφέρει ο Ξανθός Γίγας να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα της Νυχτερίδας προτού να είναι πολύ αργά;

Η ιστορία Η Συμμορία Της Νυχτερίδας πρόκειται για μια από τις πιο κλασικές και φημισμένες περιπέτειες του ήρωα, γεμάτη με άφθονη δράση, χιούμορ και ανατροπές, από την καλλιτεχνική ομάδα που δημιούργησε και τον Μπλεκ: τους EsseGesse. Η Νυχτερίδα αντιμετώπισε τον Μπλεκ σε μια ιστορία 21 τευχών σε μορφή στριπ που εκδόθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 23 Φεβρουαρίου του 1957, στο Collana Freccia Serie VI. Στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε το 1970 στα τεύχη #59-72 του εβδομαδιαίου Μπλεκ, με πολλά καρέ και κείμενα να έχουν κοπεί για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της έκδοσης. Και οι 224 σελίδες, ή αν προτιμάτε 672 στριπ, δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζεμένες σε έναν τόμο, με νέα μετάφραση και νέο χρωματισμό, αλλά και με πιστότητα στο πρωτότυπο —όπως θα έπρεπε να είναι.

Και ακόμη:
- Κάτω από τα Φτερά της Νυχτερίδας: Άρθρο του Gabriele Ferrero
- Νέος και Δυναμικός! του Νίκου Δ. - Θ. Νικολαΐδη

Αγοράστε το κάνοντας  κλικ εδώ!