
Ο Φεβρουάριος είναι προ των πυλών και μαζί του φέρνει δύο από τις εμβληματικότερες κυκλοφορίες για το 2025! Πιστεύουμε πως οι κυκλοφορίες αυτού του μήνα σε μεγάλο βαθμό απεικονίζουν την κατεύθυνση που θα πάρουν οι προτάσεις μας για το υπόλοιπο έτος. Από τη μία, έχουμε την πρώτη γαλλοβελγική έκδοση της χρονιάς με Το Θηρίο των Zidrou & Frank Pe, που επανεξετάζει τον μύθο του Μαρσουπιλαμί του Andre Franquin σε ένα σκοτεινό story που διαδραματίζεται στο μεταπολεμικό Βέλγιο του 1955. Βραβευμένο με το Albert Uderzo για το Καλύτερο Σχέδιο, θα αφήσει όλους και όλες αποσβολωμένους από το εκπληκτικό σχέδιο και σενάριό του. Ακόμα, έχουμε το τέταρτο graphic novel του Δικαστή Ντρεντ, με τίτλο Ένας Καλύτερος Κόσμος, που πιάνει το νήμα από εκεί που μας άφησε το τελευταίο graphic novel (Το Τέλος Των Ημερών, 2023) και οι Rob Williams, Arthur Wyatt, Boo Cook και Henry Flint παραδίδουν μια από τις καλύτερες ιστορίες Judge Dredd της τελευταίας δεκαετίας. Βαθιά πολιτικό, σκληρό και μια ιστορία που πρόκειται να αλλάξει για πάντα το σύμπαν του τίτλου. Δεν ονομάστηκε αδίκως από διάφορα sites στο εξωτερικό ως ένα από τα καλύτερα κόμικς του 2024.
Οι προπαραγγελίες από το site μας έχουν ξεκινήσει και τα έντυπα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2025, ενώ σε βιβλιοπωλεία, κομιξάδικα και άλλα σημεία πώλησης θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025!
Μαρσουπιλαμί - Το Θηρίο #1
(των Zidrou & Frank Pé, 164 σελίδες, σχήμα 21Χ25, έγχρωμο, €16,50)
Ο Μαρσουπιλαμί επιστρέφει ως «Το Θηρίο» σε ένα συγκλονιστικό remake από τους Zidrou και Frank Pé, δίνοντας νέα πνοή στον μύθο του πλάσματος με την μακριά ουρά!
Το θηρίο υπήρχε πολύ πριν το
ονομάσουν Μαρσουπιλαμί. Πραγματικός γρίφος για τους ζωολόγους, με μια
απίστευτα μακριά ουρά, το ζώο αυτό είναι προικισμένο με εκπληκτική
δύναμη, εξαιρετική ευφυία, βαθιά ενσυναίσθηση και... τρομερή λαιμαργία. Αυτή
είναι η αληθινή ιστορία ενός τέτοιου θηρίου που ξεφεύγει από τους
καταπιεστές του στο βροχερό Βέλγιο του 1955 και βρίσκει καταφύγιο στο
σπίτι του Φρανσουά. Ενός νεαρού αγοριού που είναι λάτρης των ζώων και που
καθημερινά ανέχεται τη σωματική και ψυχολογική βία από συνομήλικούς του. Η
αρχή μιας συναρπαστικής περιπέτειας – άλλοτε σκοτεινή αλλά πάντα γεμάτη
ελπίδα – όπως και η αρχή μιας όμορφης φιλίας.
Οι συγγραφείς αποτίνουν έναν υπέροχο φόρο τιμής στο μυθικό ζώο που δημιούργησε ο Franquin, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν την βία απέναντι στα ζώα, το εμπόριο εξωτικών ζώων, όπως και τον εκφοβισμό των παιδιών. Ωστόσο, στο κέντρο της ιστορίας βλέπουμε τη φιλία που μπορεί να ενώσει ένα παιδί με ένα ζώο. Πρόκειται για έναν επανασχεδιασμό του μύθου του Μαρσουπιλαμί, τοποθετώντας τον σε ένα ρεαλιστικό μεταπολεμικό σενάριο. Συγκινητικό, σπαραχτικό και οπτικά εντυπωσιακό πρόκειται για ένα κόμικς που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
Αποκτήστε το με ένα κλικ εδώ.