Ύστερα από την προτροπή πολλών αναγνωστών μας, έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε πως η έκθεση για τα 70 Χρόνια Μικρού Ήρωα θα παραταθεί, και θα έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε ξανά από την Τετάρτη 8 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Σπάνια ένα περιοδικό έχει σημαδέψει τόσο πολύ τις καρδιές και τις ψυχές των αναγνωστών του, όσο ο Μικρός Ήρως, που έγραφε ο Στέλιος Ανεμοδουράς από το 1953 έως και το 1968 με το ψευδώνυμο «Θάνος Αστρίτης» και διάνθισε με τα σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου. Σπάνια ένα παιδικό περιοδικό του είδους του έφτασε, χωρίς διακοπή της έκδοσής του, στον μυθικό αριθμό των 800 σχεδόν τευχών, γραμμένο κάθε εβδομάδα από τον ίδιο πάντα συγγραφέα. Αυτό το περιοδικό των παιδικών μας αναμνήσεων, λοιπόν, ο Μικρός Ήρως μας, γιορτάζει φέτος εβδομήντα χρόνια ζωής.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πια  «μικρός» και η εποχή μας έχει στρέψει την προσοχή της σε άλλους ήρωες... Πιο πεζούς, πιο αναλώσιμους, αλλά χάι τεκ! Ο δικός μας, όμως, ο «παππούς Μικρός Ήρως» δεν πτοείται… «Όσο ζει, ελπίζει…», όπως έλεγε κι ο ίδιος στις παλιές καλές μέρες. Σας προσκαλεί πιστούς και όχι, σε μια μοναδική έκθεση που θα λάβει χώρα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κατά την οποία 45 διακεκριμένοι Έλληνες εικονογράφοι αφιερώνουν τις δημιουργίες τους για τα εβδομηντάχρονα του αναγνώσματος:

Αγγελική Σαλαμαλίκη, Αλέκος Παπαδάτος, Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Αρινέλα Κοτσίκο, Βαγγέλης Σαΐτης, Βάλια Καπάδαη, Βασίλης Γκογκτζιλάς, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antono), Γιάννης Δαλκίδης, Γιάννης Ρουμπούλιας (Rubus), Γιώργος Κομιώτης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Γιώργος Μπότσος, Γιώργος Φαραζής, Δήμητρα Νικολαΐδη, Δημήτρης Καμένος, Δημήτρης Κάσδαγλης, Δημήτρης Κοσκινάς, Ειρήνη Σκούρα, Θανάσης Καραμπάλιος, Θανάσης Κόλλιας, Θανάσης Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Κάτσος, Κωνσταντίνος Μοσχονάς, Κωσνταντίνος Σκλαβενίτης, Κώστας Νικέλλης, Κώστας Παντούλας, Κώστας Φραγκιαδάκης, Κωστής Τζωρτζακάκης, Μάνος Λαγουβάρδος, Νικόλας Στεφαδούρος, Νίκος Γιαμαλάκης (Malk), Νίκος Κούτσης, Νίκος Τσουκνίδας, Παναγιώτης Τσαούσης, Πάνος Καμουλάκος, Παύλος Παυλίδης, Περικλής Κουλιφέτης, Σοφία Σπυρλιάδου, Σπύρος Ανδριανός, Σπύρος Δερβενιώτης, Σταύρος Κιουτσιούκης, Στέλλα Στεργίου, Τάσος Μαραγκός (Tasmar)

Αυτή τη φορά η έκθεση θα βρίσκεται αποκλειστικά στον πρώτο όροφο και θα περιλαμβάνει τα 45 νέα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών και επιπλέον παλιά τεύχη και σκίτσα του Βύρωνα Απτόσογλου —που βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο στην πρώτη φάση της έκθεσης!—  τα οποία μας παραχώρησε για τις ανάγκες της έκθεσης το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α.. Την επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση της έκθεσης έχει ο εικαστικός Γαβριήλ Τομπαλίδης. 

Ταυτόχρονα, όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το ολοκαίνουργιο λεύκωμα με πολύτιμες πληροφορίες για το ανάγνωσμα, τα νέα σκίτσα των καλλιτεχνών αλλά και μία αδημοσίευτη πραγματική ιστορία του Θάνου Αστρίτη σε σχέδια του Βασίλη Γκογκτζιλά, που αποτελεί την αφετηρία αυτής της τεράστιας διαδρομής που λέγεται Μικρός Ήρως.

Σας περιμένουμε λοιπόν σε μία όμορφη έκθεση που ξυπνάει όμορφες μνήμες στους παλιούς, αλλά ταυτόχρονα ενώνει το χθες με το σήμερα!

Η ειδική έκδοση για τα εβδομήντα χρόνια θα είναι διαθέσιμη για αγορά στην έκθεση. Μπορείτε επίσης να την αγοράσετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, κάνοντας κλικ εδώ!


Ημερομηνίες έκθεσης: 8 - 20 Μαρτίου 2023. 18:00 έως 22:00, καθημερινές και Σαββατοκύριακα.
Χώρος έκθεσης:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττική, 177 78
Είσοδος δωρεάν