Όλα ξεκίνησαν όταν, στο μακρινό 1969, ο Στέλιος Ανεμοδουράς, μετά την αναστολή της κυκλοφορίας του Μικρού Ήρωα, αναζητά μια, κατά κάποιο τρόπο, διάδοχη κατάσταση, έναν χαρακτήρα κατάλληλο για να ταυτιστεί και να εμπνεύσει τη νέα γενιά. Ο διάδοχος του Μικρού Ήρωα ήταν ένας άλλος ήρωας, υπερασπιστής των Αμερικανών και εχθρός των Άγγλων. Ο Μπλεκ είχε ήδη σημειώσει τεράστια επιτυχία στη γειτονική Ιταλία, όπου ξεκίνησε το 1954! Η ιστορία, από εκεί και πέρα, είναι λίγο-πολύ γνωστή. 50 χρόνια εκδοτικής ζωής στην Ελλάδα και 1624 τεύχη σε ενιαία αρίθμηση! Μιλάμε, δηλαδή, για τέσσερις διαφορετικές γενιές αναγνωστών! Χιλιάδες σελίδες και ήρωες, κόμικς όλων των ειδών, αφιερώματα, αφίσες, αλλά κυρίως όμορφες αναμνήσεις και συναισθήματα! Αυτά και άλλα πολλά μας χάρισε το περιοδικό που λεγεται «Μπλεκ»!

  Η επετειακή αυτή έκδοση είναι ένας φόρος τιμής στον Ξανθό Γίγα και τους λάτρεις του και είναι ξεχωριστή! Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση, με εντυπωσιακό, ανάγλυφο εξώφυλλο και περιλαμβάνει την τελευταία, αδημοσίευτη ιστορία των Navarro-Mitton (Ο Μπλεκ Στο Λονδίνο), ενδιαφέρουσα αρθρογραφία γύρω από το ιστορικό πλαίσιο της ιστορίας, εσωτερικό εξώφυλλο δια χειρός Κώστα Φραγκιαδάκη, αλλά και ένα εντυπωσιακό δισέλιδο κόμικ στριπ, που αποτυπώνει ολόκληρη την εκδοτική ζωή του Ξανθού Γιγα, δια χειρός Γαβριήλ Τομπαλίδη και σενάριο Λεωκράτη Ανεμοδουρά. 

   Η επετειακή έκδοση του Μπλεκ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο επικείμενο AthensCon (Στάδιο Tae Kwon Do – Π. Φάληρο, 30/11 – 1/12), ενώ θα κυκλοφορήσει από τις 3 Δεκεμβρίου σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και βιβλιοπωλεία! Μπορείτε να την προπαραγγείλετε και οι αποστολές θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου!